Sørger for at du har strøm til enhver tid

TEKST: ANNE OMA/MEGABITE | FOTO: MEGABITE
Kunne du tenkt deg en jobb der du kan kjøre ATV, snøscooter, gå i fjellet og klatre i høye stolper? Slik er hverdagen for energimontør Espen Navrestad (28) i Enida. Skjer det noe med strømlinjene, er innbyggerne avhengige av å få strømmen tilbake. Uansett vær og tid på døgnet fikser Espen dette.

Espen stortrives med en variert og til tidvis en actionfylt jobb i Enida. Aller helst liker han at jobben er givende og gir mening.

– Den jobben vi gjør er veldig viktig. Mange er avhengige av å ha strøm. Det gir meg en god følelse å hjelpe folk som trenger å få strømmen tilbake. Slike oppdrag kan ta alt i fra noen timer til noen døgn, sier han.

2018 var et år som gjorde inntrykk for energimontøren. Det var et år med mye tung snø som la seg over strømlinjer og tre i Lund kommune.

– Det ble en langhelg bestående av fjerning av tre som lå over strømlinjene og lapping av linjene. Det er tungt fysisk. Du har ofte med deg mye utstyr mens du trasker i snøen.

– Siden mange er avhengige av å ha strøm, må vi jobbe raskt for å finne den beste løsningen for å reparere skaden, forteller Espen.

Funnet drømmejobben

Espen stortrives i Enida og har ingen ønsker om å verken bytte arbeidsplass eller arbeidsoppgaver. Enida sørger for at montørene har de kursene og sertifikatene som trengs for å utføre jobben. Når det er vanskelig og langt å komme seg frem til en ødelagt strømlinje, er det praktisk å ha tilgang til kjøretøy som ATV og snøscooter.

I august 2010 startet Espen som lærling i Enida, og har siden jobbet fast i selskapet. På den tiden hadde Enida kontor på E-verket i Moi. Det er også her Espen bor, og derfor ble det naturlig at han har ansvaret for drift og vedlikehold av strømnettet Dalane, spesielt i Lund kommune.

– Jeg merket med en gang under læretiden, at dette var en plass jeg ønsket å bli. Vi er og har alltid vært en sosial gjeng. Dessuten får mange tenke kreativt på egen hånd. Alle hadde hatt godt av å komme seg mer ut, tenke fritt og finne egne løsninger på arbeidsplassen. Jeg anser meg som heldig som har denne jobben i Lund kommune, forteller han fornøyd.

Enida har ca. 15 montører i Dalane, og tre av disse montørene bor i Lund kommune. På grunn av sin tilknytning til kommunen blir det naturlig at de har ansvaret for strømnettet i Lund.

Arbeidsoppgavene til Espen består av å vedlikeholde og reparere strømnettet hos hele Dalane.

Store karrieremuligheter

Espen trives så godt i sin stilling at han ønsker ikke å videreutdanne seg eller finne annet arbeid i Enida. Han har funnet sin plass. Hos Enida blir du sett og tatt godt vare på. Espen kunne videreutdannet seg og blitt ingeniør og dermed fått andre roller i selskapet.

– Jeg stortrives som energimontør, og jeg har ingen planer om å bytte stilling eller arbeidsplass, forteller han.