I den nye appen til Dalane Energi kan du lade elbilen når strømmen er billigst.

Reduser strømutgiftene med ny app

TEKST: ANNE OMA/MEGABITE | FOTO: MEGABITE
I den nye appen fra Dalane Energi, kan du redusere strømkostnadene med å bruke strøm når etterspørselen er lavest. Appen hjelper deg å bruke strøm på en smart måte, hvor det meste kan bli automatisert.

– Vi jobber hele tiden for å forbedre kundeopplevelsen og vi ser frem til å rulle ut en stor oppdatering av appen vår, forteller daglig leder Stig Fardal i Dalane Energisalg om appen som kommer til å bli lansert i løpet av januar.

Sammen med samarbeidspartnere har Dalane Energi jobbet en lang stund med videreutvikling av softwareplattformen etter at de byttet system i vår. Det ble lagt i skyen for fremtidsrettet integrering og muligheten for å bygge på moduler til glede for kundene.

– Vi gleder oss til lansering av appen, og forhåpentligvis kan det hjelpe deg å senke forbruket og bruke energien smartere. Den billigste strømmen er den du ikke bruker, forteller Fardal.

Smartlading av elbil

Med appen får du lett oversikt over når strømmen er dyrest. Appen er integrert med de fleste bilmerker og ladebokser slik du til enhver tid har full kontroll. Da kan du sette på en automatisert handling slik at appen lader bilen når strømprisen er lavere.

Selv om laderen er koblet på bilen, vil den kun lade i de billigste timene og til 100 prosent frem til det tidspunktet du har gitt beskjed at bilen må være klar. Eksempelvis kan bilen kanskje være påkoblet fra 16:00 til 07:00 men vil planlegge ladingen i de billigste timene. Da kan den gjerne lade mellom 18:00 – 20: 00 og starte igjen 23:00 til 03:00.

Smartlading av elbil

Skjermdump av Dalane Energis nye app. Velg lader.

Appen har smart varmestyring, som gjør at du kan koble opp mot smarte ovner, varmepumper og smarte kontakter. Dette gir deg muligheten for stille inn dag- og nattsenk av temperaturen, direkte fra appen.

Sanntidsmåling

Med sanntidsmåling har du mulighet for tilkobling av pulsmåler i AMS-måleren. Dette gir deg oversikt av strømforbruket i sanntid. Appen varsler deg hvis du har uvanlig høyt forbruk. Ved hjelp av pulsmåleren kan du sette automatisk push-varsling på, dersom forbruket overstiger dine definerte nivåer.

Dalane Energi app - varsler

Med Dalane Energis nye app kan du få varsler om uvanlig høyt strømforbuk.

Med «dagens prisråd» får du beskjed fra appen om hvilke timer som er de billigste gjennom dagen. 

Appen kombinerer forbruksdata og prisdata for å vise deg hvor mye strøm du har brukt i både KWt og kroner. Med dette kan du sammenligne forbruket med samme tid i fjor. Du får også se visning av dagens og morgendagens spotpris. 

Forbruk

I appen får en god oversikt over strømforbruket ditt.

Styr appen fra hvilken som helst telefon og nettbrett

Du kan ha flere målere i appen. Når du er hjemme, kan du følge med og styre temperaturen på hytten. Og når du skal hjem fra hytten, kan du øke temperaturen på varmepumpen, slik det er godt og varmt når du kommer hjem.

En ny side i appen viser deg værvarselet. Da kan du se forbruket ditt kombinert sammen med utetemperatur fra ditt område.