Eier Siv Volden er i gang med planlegging og oppussingen av lokalet.

Ny kaffebar i Sokndal

TEKST: ANNE OMA/MEGABITE | FOTO: BJØRN AAKRE/MEGABITE

Koselig kaffebar åpnes i Sokndal 1. juli. Kaffidyret skal bli et naturlig samlingspunkt for de lokale og tilreisende. På Kaffidyret kan du oppleve ulike arrangementer og det blir lagt vekt på god service og valg av lokale leverandører. Dalane Energi er en av dem.

Eier Siv Lindland Volden er egentlig utdannet teknisk tegner og barne- og ungdomsarbeider. Hun har jobbet med alt fra å vaske på Sola Flyplass, til helgejobb på Krambukafe som var forløperen til Sogndalstrand Kulturhotell. Hun har også jobbet i Lyse Energi, Dalane Energi, Sokndal kommune og nå de siste årene har hun vært leder på SFO ved Sokndal skole. Nå er Volden i full gang med planlegging og oppussingen av lokalet.

– På sikt skal vi restaurere bygget som ligger bak selve kaffebaren, som inneholder et bakeri og et uthus, men det blir i andre omgang. Det blir servering både inne og ut, forteller Volden.

Hold deg oppdatert ved å følge Kaffidyret på Facebook og Instagram.

Alltid vært en drøm

Volden er født og oppvokst i Sokndal og har alltid hatt en drøm om å åpne en kaffebar. Nå blir det en realitet.

– Jeg har bare fått masse positive tilbakemeldinger når vi har fortalt at vi skal starte en kaffebar i Sokndal. Det gjør meg enda mer lysten på å drive en kaffebar her. Jeg gleder meg og tror åpning av Kaffidyret kommer til å bli godt mottatt, sier hun.

Med god hjelp fra mann og barn, ønsker Volden at Kaffidyret skal bli et samlingspunkt i Sokndal. På kveldstid blir det arrangert ulike arrangementer både for de som bor og er på besøk i Sokndal. På Kaffidyret har du muligheten til å kjøpe småretter og bestille lokalet for private arrangementer og møter

– Av arrangement på kveldstid har jeg mange planer og sier til alle som spør at de bare må komme med gode forslag. De ulike temaene er blant annet intimkonserter, strikkekvelder, forskjellige foredrag, dameaften, besøk av lokale bryggere, boksirkel og utskjæring av gresskar til halloween. Det er vel bare fantasien som kan sette en stopper på temaene, sier Volden.

Lokale leverandører

Det blir servert kaffe fra Austrått Kaffebrenneri og levert strøm fra Dalane Energi.

– Vi ville bruke lokale leverandører. Vi valgte Dalane Energi fordi vi liker god service og det er viktig for oss å få ordnet ting kjapt hvis det blir nødvendig.

På Kaffidyret kan du nyte is fra Gelato i Sandnes – som nettopp fikk terningskast 5 for isene i Stavanger Aftenblad. Eller kjøpe flere typer honning som kommer fra Den brune bie i Sokndal. Frister det med noe enda mer søtt kan du få tak i god konfektsjokolade og andre godsaker fra Røysland Gard i Bjerkreim. Drikkevarene kommer fra Berentsen i Egersund og te fra Doktor Tønnessen Kina Te som bor i Sokndal. Du får også tak i såper fra Bonnie Brambo med lokale navn på Haua.

Kaffidyret finner du i Gamleveien 63 i Sokndal.