Ida Dyrnes Sletvold, Arne Magnar Sleveland og Sveinung Høyland i Helleland IL.

Ida Dyrnes Sletvold, Arne Magnar Sleveland og Sveinung Høyland i Helleland IL.

Ny ballbinge på Helleland: – Betyr mye for mange

TEKST & FOTO: MEGABITE
En flunkende ny ballbinge betyr mye for Helleland IL. – Nå kan vi arrangere turneringer for de minste. Vi er dypt takknemlige, sier Sveinung Høyland, leder for fotballgruppen i Helleland IL.

Idrettslaget har lenge ønsket seg en ny mobil ballbinge som monteres opp ved behov. Trang økonomi har imidlertid satt en stopper for ønsket – frem til nå.

– En ny ballbinge var egentlig satt på vent på ubestemt tid. Vi hadde ingen midler å ta av, men plutselig skjedde alt veldig raskt. Og vipps så var en ny ballbinge på plass, smiler Sveinung Høyland.

– Vi fikk aldri tid til å bekymre oss for hvordan vi skulle få det til.

Sveinung Høyland i Helleland IL

– Vi er dypt takknemlige, sier Sveinung Høyland, leder for fotballgruppen i Helleland IL.

Har ønsket seg ny ballbinge i lang tid

Helleland IL oppdaget muligheten for å søke på Dalane Lyspunkt. Det er Dalane Energi sitt sponsorprogram som idrettslag, frivillige organisasjoner og enkeltpersoner kan søke om sponsorstøtte. De hadde ingen tid å miste. Søknaden måtte raskt inn, fordi behovet for en ny ballbinge var prekært. Ventetiden ble ikke lang. Kort tid etterpå kom gladnyheten. Dalane Lyspunkt innvilget søknaden og ga full finansiering av en ny ballbinge på Helleland.

– Vi ble utrolig glade da vi fikk beskjeden. Plutselig var en ny ballbinge på plass, sier Høyland.
Daglig leder i Dalane Energisalg, Stig Fardal, fikk selv gleden av å overrekke den nye attraksjonen – dekorert i Dalane Energi-drakt.

– Vi er glade for å kunne bidra. Støtte til aktiviteter som kommer barn og ungdom til gode, er alltid stas å gi. Vi ser hvor mye det betyr for lokalsamfunnet på Helleland, sier Fardal.

– For oss på Helleland er det ekstra kjekt å vite at støtten kommer fra en lokal aktør. Det betyr mye, sier lederen for fotballgruppen.

Ballbingen ble levert etter sommerferien var over. Siden har den vært flittig i bruk.

– Den har vært populær og de yngste har allerede hatt stor glede av den. Jeg må understreke viktigheten av at vi som ikke bor i byen, også kan tilby slike fasiliteter til våre barn, sier han.

Stig Fardal, daglig leder i Dalane Energisalg

Ballbingen ble levert etter sommerferien var over. Siden har den vært flittig i bruk.

Nå kan Helleland være vertskap for turneringer og kamper

Helleland IL har lenge ønsket å kunne arrangere fotballturneringer for de minste årsklassene. Men på grunn av lav kapasitet, har de ikke hatt lov. Nå som kapasiteten er doblet, kan de endelig begynne å planlegge for turneringer i sin egen hjembygd.

– Nå kan vi invitere flere lag samtidig til å spille kamp på Helleland. Vi gleder oss stort! Det betyr mye for mange at vi nå får denne muligheten. Resultatet er mer liv, røre og idrettsglede på ettermiddagene og i helgene på Helleland, sier Høyland.

Han røper at de allerede er i gang med planlegging av turneringer til neste år.

– Vi ser frem til å kunne være vertskap, og ikke bare gjester.

Stig Fardal gleder seg over at idrettslaget planlegger for kamper og turneringer til glede for de yngste fremover.

– Det gjorde inntrykk på oss at de ikke kunne invitere lag til å spille kamper på sin egen hjemmebane. Vi er glade for å kunne bidra til at de yngste kan få spille kamper på hjemmebane og vise frem sin flotte hjembygd, sier Fardal.