Årets arrangement ble populært. Over 650 møtte opp i høstmørket en kald kveld i midten av november.

Årets arrangement ble populært. Over 650 møtte opp i høstmørket en kald kveld i midten av november.

Lyste opp høstmørket til begeistring for mange hundre – med Dalane Lyspunkt på laget

Foto: Privat | Tekst: Megabite
Dalane Energi heier på mangfoldet av kulturtilbud. Historien om «I den mørke kveld» er et glitrende eksempel på hva frivilligheten betyr for lokalsamfunnene våre.

Dalane Energi er lidenskapelig opptatt av å støtte de som jobber for å løfte og styrke samholdet i lokalsamfunnet vi alle er en del av. Frivillige lag, foreninger og kulturelle initiativer beriker samfunnet vårt. Tenk hvor kjedelig og lite inkluderende samfunnet hadde vært hvis vi ikke hadde lokale ildsjeler som vil gjøre noe ekstra for at andre skal få det bedre.

Gjennom Dalane Lyspunkt har ti ulike lag og foreninger fått et nytt bidrag denne høsten. Ett av dem er foreningen «I den mørke kveld». Hver høst arrangerer de en årlig opplevelseskveld i Sokndal. Arrangementet har allerede blitt en høsttradisjon og årets utgave var den syvende i rekken.

– Vi setter opp lysinstallasjoner, opplevelser og spennende aktiviteter fra veien i Rekefjord og helt inn til innerst i Rekedal, forteller Kjetil Aamodt. Han er en av initiativtakerne til «I den mørke kveld».

Chaitanya Joshi

«I den mørke kveld» har blitt et årlig høydepunkt for mange i høstmørket. 

Gratis og åpent for alle

Midtveis på turen til Rekedal fikk deltakerne muligheten til å gå gjennom «skremmeskogen». Det var et populært innslag hos de yngste. Levende statister var kledd ut i stilige og skumle kulisser. Kulturskolen bidro med egen dansegruppe og kunstgruppe for å sette riktig stemning på kvelden.

– Innerst i Rekedal hadde vi en samlingsplass med bålpanner. Her samlet folk seg for å grille pølser og marshmallows mens de koste seg med lysshow fra gruppen «Flaks», forteller Aamodt.

Årets arrangement ble populært. Over 650 møtte opp i høstmørket en kald kveld i midten av november.

– Det gleder oss. Arrangementet er gratis for alle og utføres på dugnad. Da er det ekstra stas at så mange setter pris på det vi lager til, sier han.

Chaitanya Joshi

Levende statister var kledd ut i stilige og skumle kulisser.

Takknemlig

Han er takknemlig for støtten fra Dalane Lyspunkt og andre givere.

– Midlene vi har fått har løftet arrangementet til et nytt nivå. Vi jobber for at det skal bli litt bedre for hver gang.

Samtidig er et viktig prinsipp for oss at tilbudet er gratis og åpent for alle – gamle som unge, og da er støtten helt avgjørende for at vi får dette til, sier Aamodt.

Ideen hentet de for noen år siden fra Lykter – ett arrangement på bak Dalssnuten i Sandnes.

– Ideen om å gjøre noe lignende i Sokndal tente oss – og siden har det blitt et årlig høydepunkt for mange i høstmørket. Uten støtte fra næringslivet, ville det ikke vært mulig, sier Aamodt.

Stig Fardal i Dalane Energi gleder seg over hva kreative sjeler i Sokndal har fått til.

– Slike arrangement heier vi på. «I den mørke kveld» illustrerer på en veldig god måte hvorfor det er viktig at vi er med å støtte opp om folk som brenner for å gjøre noe kjekt for andre. Det beriker lokalsamfunnet vårt. I Dalane Energi er vi takknemlige for å kunne bidra, og det skal vi fortsette med.

– For oss er alle bidrag like viktige – enten det er til store festivaler og idrettslag eller til noen små aktører som gleder noen få. De nye bidragene denne høsten viser bredden vår. I Dalane Energi er vi opptatt av å ivareta mangfoldet til innbyggerne i Dalane-regionen, sier han og legger til:

– Innbyggere og kunder kan være trygge på at vi verdsetter hele regionen. Derfor gir vi tilbake.

DalaneLyspunkt

DALANE LYSPUNKT

Dalane Lyspunkt deler ut sponsormidler to ganger i året. Disse ti foreningene fikk støtte av Dalane Lyspunkt denne høsten:

  • «I den mørke kveld» – Opplevelseskveld på Rekeland
  • Berserk – nyoppstartet kampsportforening
  • Stiftelsen kultursenteret Gamle skolen – oppgradering av festsalen
  • 1. Egersund speidergruppe – lyskilder på solcelleenergi og speiderleir
  • Løpegruppe for barn – støtte til løpegruppe for barn på 10 til 12 år på Eigerøy
  • Helleland Skolekorps – nye notatstativ
  • Egersund Skytterlag – nytt utstyr
  • Ueland skules venner – ny møteplass for barn og unge
  • Hellvik Idrettslag, fotball – nye drakter til barn mellom 6 og 12 år