Anders Helgesen lader elbilen med Easee ladeboks fra Dalane Energisalg

Tilbyr ladebokser til elbiler

TEKST: ANNE OMA/MEGABITE | FOTO: BJØRN AAKRE/MEGABITE

Anders Helgesen lader elbilen hjemme med en kraftig ladeboks gjennom pilotprosjektet Easee ladeboks fra Dalane Energisalg. Dalane Energisalg ønsker ikke å sitte på sidelinjen og vil fortsette med å være en innovativ bedrift.

I første omgang er 30 ladebokser bestilt. Ved bestilling av ladeboks får du innstallering og montering fra El-Experten.

Helgesen ønsket et godt tilbud fra en lokal leverandør. Derfor valgte han Easee ladeboks fra Dalane Energisalg. Han bestilte ladeboksen via mail, og prosessen med å montere og installere ladeboksen gikk knirkefritt.

– Jeg er veldig fornøyd med ladeboksen. Jeg fikk god service av El-Experten under monteringen. De klarte å skjule anlegg så langt som mulig. Jeg har ikke smartstyring, fordi jeg lader kun på kveldstid når strømmen er rimeligere. Ladeboksen har en flott utforming, og virker til å ha god kvalitet. Den lader bilen hurtig og det er jo hovedsaken, sier Helgesen.

Easee har egen app som lar kunden se forbruk og ladehistorikk. 

– Alt i alt er dette et godt produkt med mange uutnyttede muligheter. Siden dette er et pilotprosjekt der behov skal kartlegges, kommer det kanskje flere funksjoner etterhvert, sier Helgesen.

Flere funksjoner og nytt produkt kommer til sommeren

Helgesen savner derimot muligheten for å justere ladestrømmen og spare strømutgifter. Heldigvis planlegger Easee å integrere dette og flere funksjoner i deres egen app.

– Jeg har sammenlignet Easee ladeboks med Tibber. Tibber har flere løsninger som jeg anbefaler Dalane Energisalg å se nærmere på. De har muligheten for å spare strømutgifter med å lade når strømmen er billig. Det er ikke mulig da Dalane Energisalg ikke tilbyr denne tjenesten så vidt jeg vet, sier Helgesen.

Daglig leder Arvid Salvesen Røyneberg i Dalane Energisalg forteller at de ikke kommer til å lage en egen app full av funksjonalitet, fordi Easee har dette selv, men de ønsker å integrere noen av parameterne i deres egen app slik at kunden kan få de viktigste tingene samlet i samme app.

– Dalane Energisalg vet at Tibber jobber med mye spennende. Heldigvis for våre kunder så jobber også vi med flere kjekke ting. Easee kommer blant annet selv med et produkt som tilsvarer Tibber sin «Pulse». Dette vil nok være klart i løpet av sommeren – kanskje før for noen utvalgte piloter, sier daglig leder Arvid Salvesen Røyneberg i Dalane Energisalg.

Du kan også benytte deg av Tibber sin app for enkel styring av laderoboten. Det krever ikke et abonnement. Ved å koble til det kommende produktet fra Easee som tilsvarer Tibber Pulse, kan du følge med på strømforbruket ditt i sanntid, få hjelp til å forstå hjemmets forbruk, og få innsikt i hva som kan gjøres for å redusere det.

 

Flere styringsverktøyer i huset

 Arvid Salvesen Røyneberg forteller at flere strømleverandører tilbyr nå ladebokser.

– Vi ønsker å være med der det skjer, og vil derfor tilby ladebokser i Egersund-regionen. Etter noen undersøkelser på pris og ladebokstyper, tok vi kontakt med Easee. De skal integrere seg mer med styringsverktøyer i huset. Pilotfasen har gått bra, sier han.

Ladeboksen gir deg mer kraft, smartere styring og en høyere grad av sikkerhet. Den er utviklet og produsert i Norge. Her kan du lese mer om hvorfor du bør velge Easee ladeboks. 

 

 

FAKTA OM EASEE HOME

Easee Home er intelligent og tilpasser seg alle elbiler, strømstyrker og strømnett. Laderoboten vil automatisk detektere om bilen støtter 3-fas eller ikke.

 • Støtter 3-fase lading på IT-nett (230V) NB: elbilen må støtte dette.
 • Lastbalansering av opptil 3stk per kurs uten behov for ekstra infrastruktur (trådløs)
 • Automatisk køsystem
 • Lastbalanseringen fungerer offline
 • Integrert 4G i hver boks (e-sim)
 • Mulighet for WIFI tilkobling
 • Permanent låsing av Type 2 kabelen
 • Integrert jordfeilvern Type B
 • Integrert RFID leser og energimåling
 • Utviklet og produsert i Norge
 • Boksen er 70% mindre enn andre løsninger og den veier kun 1,5kg
 • 5 års garanti
 • Lastbalansering med huset sammen med Tibber Pulse
 (krever ikke abonnement)