Visste du at en varmepumpe kan være en gunstig investering for mange norske hjem? Den kan bidra til å redusere energikostnadene og miljøpåvirkningen ved å gi effektiv oppvarming og ikke minst nedkjøling på varme sommerdager.

Visste du at en varmepumpe kan være en gunstig investering for mange norske hjem? Den kan bidra til å redusere energikostnadene og miljøpåvirkningen ved å gi effektiv oppvarming og ikke minst nedkjøling på varme sommerdager.

– Godt tidspunkt for å benytte seg av varmepumpetilbudet

TEKST & FOTO: MEGABITE
Gjennom å være strømkunde hos Dalane Energi kan du kjøpe varmepumpe på rentefri nedbetaling. Det siste halve året har mange benyttet seg av tilbudet.

Dalane Energi slapp i fjor høst nyheten om at de tilbyr sine strømkunder muligheten til å kjøpe og få ferdigmontert varmepumpe på rentefri nedbetaling via strømfakturaen. Tilbudet ble umiddelbart ettertraktet. Etterspørselen har vært stor.

– Mange tok kontakt og benyttet seg av tilbudet. Det er ikke rart når man vet hvor energieffektiv og god varme en varmepumpe gir norske boliger, sier Stig Fardal i Dalane Energi.

Til nå har Dalane Energi solgt om lag 130 varmepumper til husstander i Dalane-regionen.

– Vi er fornøyde med salget. Antallet bekrefter at mange ser verdien i å benytte varmepumpe som varmekilde. Vi forventer at flere vil benytte seg av tilbudet fremover, sier Stig Fardal.

Fujitsu er merket på varmepumpene som tilbys av Dalane Energisalg. De tilbyr tre forskjellige varianter. En er egnet for vanlige boliger og leiligheter som er mellom 100 og 130 kvadratmeter, en for større boliger opptil 145 kvadratmeter, og en som mon- teres på gulvet, som er tilpasset leiligheter og hus mellom 90 og 120 kvadratmeter.

– Vi har solgt flest av Norgespumpa 6.4. Det er et populært valg til en svært god pris, sier Fardal.

Stig Fardal, daglig leder i Dalane Energisalg

Daglig leder i Dalane Energisalg, Stig Fardal.

Bestill allerede i dag

Varmepumpene fra Fujitsu har et lekkert og slankt design med høy varmeeffekt, også på kalde dager. Alle tre modellene er testet for drift ned til 25 minusgrader og har lavt lydnivå og stille drift. Begge variantene av Norgespumpa kan styres med din egen smarttelefon.

Les mer: Velg mellom 3 varmepumper tilpasset norske forhold – Dalane Energi

Det var rift om varmepumpene da salget gikk av stabelen i fjor høst.

– Veldig mange benyttet seg av tilbudet i starten. Det resulterte i at det ble kø på både levering og montering av varmepumpene.

Skulle du gå med planer om å investere i en varmepumpe til boligen eller hytta til høsten når temperaturene igjen synker, anbefaler Stig Fardal å ta kontakt allerede nå.

– Det kan være greit å bestille allerede nå. Da sikrer du deg for at varmepumpen blir levert og montert i god tid før høstmørket og vinterkulden setter inn. Nå melder våre samarbeidspartnere om langt bedre kapasitet både på levering og montering, sier han.

Hvorfor velge varmepumpe?

Visste du at en varmepumpe kan være en gunstig investering for mange norske hjem? Den kan bidra til å redusere energikostnadene og miljøpåvirkningen ved å gi effektiv oppvarming og ikke minst nedkjøling på varme sommerdager. Ved å utnytte luft som varmekilde, kan en varmepumpe produsere opptil fem ganger mer varmeenergi enn den elektriske energien den forbruker. Dette kan føre til betydelige besparelser på strømregningen i det lange løp. Samtidig bidrar man til å redusere utslipp av drivhusgasser.

– Varmepumper er kjent for å kreve minimalt med tilsyn og vedlikehold. I tillegg gir den en jevn og god temperatur. De er også svært enkle å betjene. Med fjernstyring via din egen smarttelefon eller nettbrett, kan du kontrollere temperaturen selv om du ikke er hjemme, sier Stig Fardal og legger til:

– Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale om du synes dette høres ut som en god idé for din bolig.