Rune Pedersen lader elbilen sin på Gruset med den nye hurtigladeren som ble installert 27. mars 2020 av Dalane Kraft.

Første hurtiglader i Egersund sentrum er på plass

TEKST: ANNE OMA/MEGABITE | FOTO: BJØRN AAKRE/MEGABITE

Sent i mars var den første hurtigladeren i Egersund sentrum klar for bruk. Den står sammen med Dalane Krafts fire 22 kW ladere på Gruset. Elbileier Rune Pedersen har prøvd den for første gang.

Rune Pedersen fra Egersund testet ut hurtigladeren i april og er svært fornøyd. Han mener det er store fordeler med en hurtiglader i Egersund. Hurtigladeren på 50 kW kan lade to biler samtidig.

– Hvis man har lite strøm, så kan du bruke fem minutter på å lade her. Da kommer du deg dit du skal. Jeg har opplevd at jeg skulle kjøre en plass, og at jeg ikke hadde nok strøm. Det for lang tid hjemme. Da kan jeg kjøre hit. Det har gitt store muligheter for meg. Hvis jeg kjører elbil, må jeg vite om det er lader der jeg skal, ellers kjører jeg ikke der, forteller han.

Et viktig tilbud

Pedersen har ofte brukt de andre laderne på Gruset. Og synes det er veldig greit å bruke hurtigladeren om man kun er i byen.

– Jeg kommer til å benytte meg av den når jeg trenger kjapp tilgang på rekkevidde. Det er et viktig tilbud for byen og selvfølgelig også de som besøker byen vår. Om vinteren tappes batteriet og dermed rekkevidden raskere, og da er det enda mer gunstig å ha tilgang på en hurtiglader sentralt, sier Pedersen.

Stort behov for hurtiglader i Egersund

Rune Pedersen har hatt elbil i ca. 5 år og han er kjempefornøyd. Spesielt trekker han frem gode kjøreegenskaper og den kjappe responsen man får når man trår på gasspedalen.

– Det er mange elbiler i Egersund. Lademulighetene har forandret seg ganske mye her i byen. Noen ganger må jeg vente i kø på å få lade bilen, og da er det lite effektivt. Derfor er det et stort behov for hurtigladere. Det har vært en ladeskygge i Egersund, derfor er det veldig bra at Dalane Kraft har valgt å gjøre noe med dette. Det er dessuten en virkelig flott stasjon, og en finere ladestasjonen må man lete lenge etter, sier han fornøyd.

Nye arbeidsplasser for fremtidens generasjon

Nye arbeidsplasser for fremtidens generasjon

Tidligere skogsarbeider Ivar Hetland (67) har trasket i Hetlandsskogen siden han var 14 år. Han har stor respekt for trærne og plantelivet. Siden skogen er lite produktiv i området der North Sea Energy Park skal bygges, synes han det er positivt at næringsparken kommer til å legge til rette for mange nye arbeidsplasser i hele Dalaneregionen.

Splitter ny dam på Tekse

Splitter ny dam på Tekse

Harald Øgreid på Helleland som er grunneier på Tekse, er positiv til den nye dammen som snart er ferdig. Det samme er lærling Sindre Skaara Helgesen i Dalane Kraft, som lært mye om det å være industrimekaniker i kraftverksbransjen.