Karoline Helland Pedersen

Karoline Helland Pedersen

Fordypet seg i vannkraft gjennom sin lidenskap for musikk

Karoline Helland Pedersen tenkte utenfor boksen da hun fikk en skoleoppgave om temaet vannkraft. En herlig og fengende musikkvideo ble resultatet. Se den her!

14-åringen fra Egersund går i 9D på Lagård Ungdomsskole. Denne vinteren har klassen hennes fordypet seg i temaet vannkraft i faget naturfag. For å avrunde temaet ble elevene bedt om å utvikle og levere sin egen presentasjonsmåte for å dele sin forståelse og kunnskap om temaet.

Det satte Karoline på en kreativ og genial idé. Musikken ligger hennes hjerte nær, så hvorfor ikke bruke hennes største lidenskap til å fordype seg i temaet? Med det samme gikk hun i gang med å skrive teksten.

– Jeg brukte en melodi som jeg kjenner godt som utgangspunkt. Da gikk det raskt å lage selve teksten, forteller Karoline.

Strålende tilbakemeldinger

Da teksten var ferdig, satte hun seg i bilen sammen med faren sin, Bjarte. De dro ut til Grødem og Grødemfoss kraftverk for å filme til musikkvideoen. Ikke lenge etterpå var videoen klar til å presenteres. Musikkvideoen har fått navnet «Vannkraft er bra». Tilbakemeldingene fra venner, familie og lærer lot ikke vente på seg. Alle lot seg begeistre av den kreative videoen og budskapet i sangen.

– Læreren ble imponert. Hun vil bruke den som inspirasjon til andre elever på hvordan en oppgave kan løses. Det er selvsagt stas, forteller Karoline.

Karoline synes det har vært spennende å fordype seg i temaet vannkraft og hvordan den brukes til å produsere fornybar energi.

– Det har vært veldig interessant å ha det som tema på skolen. Det ble ekstra givende når vi kan bruke kreativeten til å presentere det på en kjekk måte.

Lærer på nye måter

– Læreren vår har vært opptatt av at vi skal lære om nye temaer på forskjellige måte, og for meg passet det perfekt å bruke musikken, smiler hun.

Hun synes det er stas at Dalane Energi fanget opp videoen og ville dele den.

– Det er veldig kjekt når innsatsen du legger ned, legges merke til.

«Vannkraft er bra» er tittelen på musikkvideoen Karoline Helland Pedersen laget til en prosjektoppgave i naturfag på Lagård ungdomsskole.