NYE LOKALER

Flytter til Egersund Forum

TEKST: ANNE OMA/MEGABITE | FOTO: BJØRN AAKRE/MEGABITE

Dalane Energi flytter inn i splitter nye lokaler i andre etasje i Egersund Forum 2. juni 2020. Det vil både styrke rekruttering med tanke på lokasjon ved togstasjonen og styrke muligheten for ideer og nyskaping på tvers av de ulike bedriftene i bygget.

I dag har Dalane Energi midlertidige lokaler på Eigerøy med flott utsikt til havnen i Egersund. Selv om energiselskapet trives godt her, er det flere grunner til at de nå har inngått en leiekontrakt med Egersund Forum.

– Vi trives godt på Eigerøy i lyse og trivelige lokaler. I Egersund Forum får vi derimot for første gang tilrettelagt vårt behov med tanke på fordeling av kontorer, beredskapsbehov og tilkomst. Under planleggingen har vi kunnet tilpasset løsningene slik at de passer vår virksomhet perfekt, forteller administrerende direktør Idar Sønstabø i Dalane Energi.

Idar Sønstabø i Dalane Energi

Administrerende direktør Idar Sønstabø i Dalane Energi.

Egersund Forum ligger nært et viktig kollektivt knutepunkt – nemlig jernbanestasjonen. Det blir viktig i forhold til rekrutering både sørover og nordover. Egersund Forum er dessuten et moderne bygg med gode energiløsninger og et stort miljø med ulike firmaer.

– Med tanke på Miljøfyrtårn-sertifiseringen, har Egersund Forum gode løsninger for energisparing både på oppvarming og belysning. Vi har også fokus på gode løsninger for renovasjon, mulighet for lading av elbiler, samt tilrettelegging for sykling og løping til jobben med gode garderobeforhold. Dette tror vi er viktige faktorer for å kunne fremstå som en attraktiv arbeidsgiver, sier Idar.

STORE SAMARBEIDSMULIGHETER

Egersund Forum ferdigstilles i 2020 og vil huse flere bedrifter over åtte etasjer og totalt 8000 kvadratmeter. Egersund Forum skal bli en av Egersunds mest attraktive arbeidsplasser.

– Samarbeid på tvers av teknologier og marked er viktig for å skape nye eller utvide eksisterende forretningsområder. Det er mange forskjellig og spennende bedrifter samlet under samme tak i Egersund Forum. Hvem vet i dag hvilke muligheter dette kan gi i morgen?

Altifiber, som Dalane Energi har eierandeleri, skal også ha lokaler i Egersund Forum. Det blir enklere å utvikle nye samarbeid når flere er samlet i samme bygg.

– Mer samarbeid med Altifiber er høyst aktuelt. Vi skal bruke eierskapet til å utvikle samarbeidet videre på nye områder, sier Idar.

DIGITALE LØSNINGER OG OVERSIKTLIGE LOKALER

Dalane Energi samarbeider med en leverandør som leverer en total pakke på innredning. Det blir vektlagt gode standardiserte løsninger for kontorene der fokuset er trivsel på arbeidsplassen. «Digitalt drivhus» er en av nøkkelordene.

– Vi har stort fokus på digitale løsninger og legger til rette for dette i fellesrommet. Ved bruk av digitale hjelpemidler jobbes det med å løse ulike utfordringer i prosjekt og drift. I tillegg legger vi inn to sosiale og åpne områder hvor man blant annet kan få seg en kopp kaffe, sier han.

Kundesenteret som kjennes fra gammelt av blir ikke aktuelt å ta med seg videre i Egersund Forum. Dalane Energi opplever en begrenset mengde kunder som oppsøker dem direkte. I dag foregår mye av dialogen på telefon og nett. Entreprenører og andre tar ofte kontakt direkte med den personen de skal snakke med.

– Vi vil ha inngang for besøkende og kunder gjennom hovedinngangen i bygget. Dette blir et åpent og fint inngangsparti slik at det vil være oversiktlig å finne frem. Våre ansatte på kundeservice blir de første man treffer på i vår etasje. Her blir det mulig å få kontakt med dem man er på jakt etter, sier Idar.

NETTVERKSBYGGING

Daglig leder Evy Skåra Myklebust i Seconda, som er byggherre for Egersund Forum, forteller at det er få ledige lokaler igjen for utleie (ca. 330 areal ledig). I tillegg til at dette blir et flott nytt næringsbygg i Egersund, har også beliggenheten til Egersund Forum vært en hovedfaktor for at flere har valgt å flytte til Eie.

Daglig leder Evy Skåra Myklebust i Seconda, sammen med administrerende direktør Idar Sønstabø i Dalane Energi foren Egersund Forum.

– Det er en stor fordel med buss- og togstasjon like i nærheten av Egersund Forum og derfor enklere å få inn ressurser med riktig kompetanse. I bygget er det allerede flere bedrifter som samarbeider med hverandre i dag. Egersund Forum blir en arena hvor folk møtes på tvers av fag og virksomheter, og knytter nettverk som igjen kan skape flere nye arbeidsplasser som er positivt for Eigersund kommune. Egersund Forum har fått en flott og spennende samling av bedrifter med ulik kompetanse, sier Evy.

Dalane Energi blir den største leietakeren i bygget.

– Dalane Energi er et veletablert og solid firma og trygge leietakere som samarbeider med flere av de andre leietakerne på bygget. Det er veldig hyggelig de vil ha lokaler hos oss, og ser mulighetene for hva Egersund Forum kan bringe, sier Evy.