Egersunds første hurtiglader

TEKST: ANNE OMA/MEGABITE | FOTO: ELISABETH HEGDAL/ MEGABITE

Én hurtiglader er allerede bestilt og skal plasseres ved siden av Dalane Krafts fire eksisterende 22 kW ladere på Gruset. Dalane Kraft er allerede i gang med planlegging av ny strømtilførsel til hurtigladeren.

Hurtigladeren kommer foreløpig med to uttak, og det vil bygges flere ved behov. Hurtigladeren kan lade elbiler med opptil 50 kW effekt (CCS Combo og Chademo). Ved bruk av egen kabel kan alle biler med Type 2 kontakt lade på eksisterende 22 kW ladere.

ØKENDE ETTERSPØRSEL

llustrasjonsfoto av hurtigladeren.

Det blir stadig flere elbiler i Norge, også i Egersund. Selv om Egersund ikke ligger like ved E39 og dermed ikke har det samme trafikkgrunnlaget som ladestasjonene her har, så har Dalane Kraft i det siste opplevd en økende etterspørsel etter hurtiglading i Egersund sentrum.

– Egersund har flere store arrangementer som trekker folk fra hele fylket og vel så det. Som lokal kraftleverandør synes vi absolutt det er betimelig at vi gjør det vi kan for å legge forholdene til rette for besøkene til handel i vår koselige gågate, og ved arrangementer som Julebyen, Visefestivalen, Bluesfestivalen, Oktoberfestivalen og mer. Vi synes rett og slett at det ble litt for dumt å ikke kunne tilby hurtiglading i Egersund sentrum, forteller Skåra.

FLERE HURTIGLADERE

I 2015 etablerte Dalane Kraft en hurtigladerstasjon på Helleland, ved Ben’s Kafé og Motell, som driftes av Grønn Kontakt. Men det finnes per i dag ingen hurtigladere i Egersund sentrum. Det har energiselskapet nå bestemt seg for å gjøre noe med.

– Hurtigladeren i Egersund vil være kjærkommen for innbyggere i byen som vanligvis lader hjemme. Av erfaringer vet jeg at situasjoner kan oppstå hvor en plutselig kunne hatt bruk for mer rekkevidde enn en hadde planlagt for, forteller teknisk leder i Dalane Kraft og prosjektleder for Elbilladere, Geir Skåra.

Gode tilbud og gunstige rabatter

Som strømkunde nyter du godt av mer enn bare konkurransedyktige strømavtaler. Vårt fordelsprogram, #handlelokalt, er helt gratis, og gir deg som strømkunde tilgang til et bredt spekter av gode tilbud og gunstige rabatter fra våre lokale samarbeidspartnere.

Folk vil ha fiber, men ikke alle har et valg – ennå

Lokale arbeidsplasser. Toralf Nyheim, administrerende direktør i Altifiber, vil gi enda flere fiber i Dalane. Med seg på laget har han lokale fagfolk fra regionen. – En lokal leverandør er garantisten for at du får et solid alternativ til mobilnett også i fremtiden,...

Forsideredaktør: Anne Oma
Epost: anne@megabite.no


Dalane Energi


Fiskarvik Maritime Senter
Hovlandsveien 52
4374 Egersund


Org-Nr. 917 368 007

Kundeservice


Åpent man - fre
kl. 09.00 - 14.30


Telefon 51 46 25 25

Et produkt fra: