Dalane Energi er stolt sponsor av EIKs damelag. Salgssjef i Dalane Energi, Stig Fardal, er glad for å kunne bidra.

Dalane Energi er stolt sponsor av EIKs damelag. Salgssjef i Dalane Energi, Stig Fardal, er glad for å kunne bidra.

Damelaget til EIK har fått vind i seilene

TEKST & FOTO: MEGABITE
Sammen med lokale sponsorer skal EIK løfte damelagsatsingen til nye høyder i Dalane. – Spillere som vil noe, skal slippe å måtte reise nordover hvis de vil satse, sier trener for EIK-damene, John Petersen.

Det unge EIK-laget er i full gang med årets sesong i 3. divisjon, og går du på en hjemmekamp til EIKs damelag i år, legger du merke til at mye har skjedd med rammene rundt seriekampene. Kiosken er åpen, og det er egen speakertjeneste. Det har ikke vært normalen tidligere. På kampdag benytter også EIK-damene den nyrestaurerte garderoben i gult og svart i klubbhuset. 

– Rammer betyr mye når du skal konkurrere. Vi må gjøre det attraktivt å spille fotball på EIKs damelag. Nå er vi på riktig vei, smiler danske John Petersen. Han har siden 2021 vært spillerutvikler i EIK på fulltid, og før denne sesongen takket han også ja til å være trener for EIK-damene. 

John Petersen, trener for EIK's damelag

John Petersen, trener for EIKs damelag.

Brenner for damefotball

Både internasjonalt og nasjonalt har damefotball fått et skikkelig løft. Nå tror han EIK-damene er på vei til å få det samme løftet.

– I mange klubber er det ingen hemmelighet at damefotballen har blitt nedprioritert. Nå er trenden i ferd med å snu, og jeg føler meg heldig som får være med å utvikle satsingen i EIK.

Troppen består av i underkant av 20 sultne, unge spillere og noen rutinerte. 

Fotballtrening for EIKs damelag på Slettebø

Spillerne er dedikerte og seriøse, samtidig som vi har det gøy på trening.

– Det er en fantastisk fin gjeng med mye talent. Spillerne er dedikerte og seriøse, samtidig som vi har det gøy på trening. Jeg blir ekstra inspirert når du har en så treningsvillig gjeng. Jeg er heldig, sier dansken.

Det gror godt i ungdomsavdelingen på jentesiden i EIK. Nå har treneren etablert et bra samarbeid mellom damelagene og de aldersbestemte lagene.

– Samarbeidet gjør at flere spillere på de aldersbestemte lagene kan hospitere hos damelaget. Det er viktig å ha en slik arena for utvikling. Er du god nok, er du gammel nok er et viktig prinsipp, sier Petersen, som blant annet har gitt tillit til både spillere fra Jenter 17-laget og Jenter 15-laget.

Fotballtrening for EIKs damelag på Slettebø

Fotballtrening for EIKs damelag på Slettebø.

Nytt flaggskip for damelagsfotballen i Dalane

Han håper jobben som gjøres med damelaget nå, danner et fundament for å gjøre damelaget til et flaggskip for regionen de kommende årene.

– Vi håper på sikt at vi blir attraktive for andre jenter i Dalane-regionen som har ambisjoner, og at EIK blir neste stoppested på veien mot en karriere. Jeg tror ikke det er bra at spillere må bruke flere timer på reising til og fra trening når du vil satse. Vi må skape rammer som gjør det attraktivt å satse i Egersund, utdyper han.

EIKs damelag har vært et stabilt 3. divisjonslag de siste sesongene. Petersen tror forholdene legger til rette for at Dalane kan ha et damelag i 2. divisjon på sikt, selv om 2. divisjon skal spisses betydelig fra neste år.

– Med godt samarbeid hvor flere aktører, støttespillere og klubber jobber for et godt satsingsmiljø rundt damelaget, vil alltid mulighetene for opprykk bli større. Vi er allerede i gang gjennom Team Sparebanken Vest. 

Dalane Energi er stolt sponsor av EIKs damelag. Salgssjef i Dalane Energi, Stig Fardal, er glad for å kunne bidra.

– For Dalane Energi er lokalsamfunnet noe av det viktigste. Støtte til frivilligheten og idretten er noe av det viktigste vi kan støtte opp om. Derfor er det kjekt å se at støtten gir resultater i form av et skikkelig løft for blant annet damelaget til EIK, sier han.