Dalane-regionen strålte med besøk fra verdenseliten i sykkel

Det ble en herlig ramme rundt den tredje etappen av Tour of Norway. Eigersund og Bjerkreim fikk vist seg fra en praktfull side til et internasjonalt publikum.

Du finner sjelden bedre reklame for natur og omgivelser enn direktebilder i fugleperspektiv fra et sykkelritt med verdeneliten representert. Når værgudene i tillegg byr opp til dans, ble det en storartet sykkelfest i Eigersund og Bjerkreim under den tredje etappen av Tour of Norway. Rytterne tok seg fra Sola til Egersund langs det vakre Jæren-landskapet i et nydelig sommervær. Rytterne stormet inn til Egersund og videre til Vikeså. Der ventet klatring opp til Runaskaret – også kjent som Dalane Energi-bakken for anledningen, før kursen igjen ble satt mot Jæren og videre til Egersund og massespurt på Slettebø utenfor Egersund.

Bjerkreimsbuene markerte seg med å lage fest flere steder langs løypa i Bjerkreim. Mange bet seg merke i tolv nasjonaldraktkledde kvinner veivende med norgesflagg rett før toppen av Dalane Energi-bakken. De var anført av Tone Vaule, ordfører i Bjerkreim kommune.

– Dette har blitt en tradisjon! Det er like morsomt hver gang, og kvinner i bunad omringet av vakker norsk natur fenger virkelig TV-seerne, sier Tone Vaule.

Chaitanya Joshi
Chaitanya Joshi

Bjerkreimsbuene mobiliserte

Bjerkreimsbuene imponerte med strålende mobilisering flere steder langs løypa.

– Mange av de som tok turen ut i løypa har fortalt at de hadde en gøy opplevelse.

– Det ble en utrolig kjekk dag. Det ble mange vakre TV-bilder, slår ordføreren fast.

Hun er glad for at næringslivet sammen med kommunene sørget for at Tour of Norway igjen ble lagt til Dalane.

– Det er viktig av to grunner: For det første setter vi Dalane på kartet både nasjonalt og internasjonalt. For det andre får innbyggerne oppleve en stor begivenhet som de kan være en del av. Det er viktig at vi skaper glede lokalt. Det har stor betydning, sier Vaule.

Anja Hovland, ordfører i Eigersund kommune, er enig. Hun hadde det ærefulle oppdraget med å dele ut premie til etappevinneren Jordi Meeus fra Belgia.

– Det er klart at slike begivenheter betyr mye for regionen. Vi som kommune skal alltid være positive til slike arrangement, og så er vi heldige som har et næringsliv som stiller opp, sier Anja Hovland.

Chaitanya Joshi

Gir tilbake til lokalsamfunnet

Dalane Energi var sammen med Berentsens Brygghus og Norrøn Gruppen hovedsamarbeidspartnere til Tour of Norway i Rogaland.

– I Dalane Energi er vi opptatt av å gi tilbake til lokalsamfunnet. Tour of Norway bringer glede til både store og små, og gir uvurderlig reklame for hele regionen, sier Idar Sønstabø, administrerende direktør i Dalane Energi.

Jone Ellingsen i Berentsens Brygghus er glad for at Tour of Norway igjen hadde Egersund som målby –  fire år etter forrige gang.

– Vi synes sykkelsporten er fantastisk – den gir alle folk mulighet til å oppleve noen av verdens beste syklister på nært hold – uten at det koster noe, slår Ellingsen fast.

Chaitanya Joshi
Chaitanya Joshi
Chaitanya Joshi
Chaitanya Joshi