Dalane Energi nominert på ny til innovasjonsprisen

For andre året på rad er Dalane Energi nominert til innovasjonsprisen som deles ut av Distriksenergi.

Dalane Energi er sammen med tre andre energiselskap nominert til årets innovasjonspris. Den deles ut på interesseorganisasjonens sin årskonferanse på Geilo i starten av juni. Innovasjonsprisen ble første gang delt ut i 2019.

– Det er stas å bli nominert på ny. Nominasjonen er et synlig bevis på at våre satsinger legges merke til og at vi som selskap bidrar til å styrke Dalane-regionen. Våre mange dyktige medarbeidere står på hver dag for å levere og utvikle produkter og tjenester, sier administrerende direktør i Dalane Energi, Idar Sønstabø.

Distriksenergi begrunner nominasjonen på følgende måte: «Dalane Energi – konsern med stor bredde og sterk lokal satsing, både teknologiske nyvinning og innovativ utvikling av produkter og tjenester basert på kunders behov og egen kompetanse».

Distriktsenergi har blitt imponert av selskapets mange innovative prosjekter, fra hydrogenproduksjon på kaikanten i Egersund til utvikling av software-programmet KraftSCADA til fjernstyring av små vannkraftverk.

– Å skape spennende produkter og innovative løsninger er avgjørende for å gjøre Dalane Energi til en ettertraktet arbeidsplass. Denne prisen motiverer oss til å fortsette å skape verdi for våre kunder og bidra til en bærekraftig fremtid. Vi ser frem til å styrke vår posisjon som innovatør i energibransjen og vil fortsette å jobbe hardt for å realisere våre mål.

Nasjonal oppmerksomhet

KraftSCADA blir stadig mer ettertraktet i markedet.

– Driftssystemet har vakt betydelig interesse blant andre kraftprodusenter, og vi har ambisjoner om å ytterligere øke salget av KraftSCADA, sier Rune Hetland, daglig leder i Kraftscada AS.

I vinter satte Dalane Energi også Egersund og Dalane-regionen på kartet med å være først ut i Norge med produksjon av grønt hydrogen på kaikanten. Anlegget ble offsielt åpnet av daværende næringsminister, Jan Christian Vestre.

– Dette markedet er i vekst, og vi tror at Egersund, sammen med Sokndal, kan bli strategiske knutepunkt for leveranser av grønt hydrogen, spesielt som drivstoff til skipsfart og tungtransport på land, samt råmateriale til industrien, sier Sønstabø.

De andre nominerte er Linja – nettkonsern, Gudbrandsdal Energi – konsern og Nordkraft – konsern.