På Stjernespillerskolen er det kun et viktig kriterie for å være med; du må synes at fotball er gøy.

På Stjernespillerskolen er det kun et viktig kriterie for å være med; du må synes at fotball er gøy.

Bygger relasjoner på tvers gjennom felles fotballglede

TEKST & FOTO: MEGABITE
Stjernespillerskolen bygger vennskap og gir fotballglede på tvers av klubbene i Dalane-regionen og Jæren.

Det er søndag og klokken nærmer seg halv ti på formiddagen. I Espelandhallen på Lagård vrimler det av liv. Forventningsfulle jenter gleder seg til å gyve løs på noen kjekke timer med fotball. Det er ikke bare gult og svart, eller EIK-logoen du finner på klærne. Nærbø, Tonstad, Moi, Bjerkreim og Eiger logoen kan du også få øye på – selv om det ser ut til å være en helt vanlig treningsøkt. Det nemlig ikke noen turnering, men stjernespillerskolen arrangert av EIK som har blitt umåtelig populær blant fotballglade barn og unge. Klubben har ikke valgt å annonsere noe særlig for Stjernespillerskolen i år – likevel ble plassene fullt opp på kort tid.

Inspirasjonen er hentet fra Danmark

– Vi har funnet et konsept som appellerer til barn som ikke blir lei av å være i aktivitet på en fotballbane. I oppstarten gjorde vi en innsats med å gjøre tilbudet kjent, og vi slet litt med oppslutningen på jentesiden. Men de gode tilbakemeldingene gjorde at ryktet spredte seg fort. I år strømmet det på med påmeldinger.

Det sier danske John Petersen. Han har de siste årene vært ansvarlig spillerutviklingen i klubben. Inspirasjonen for Stjernespillerskolen har han hentet fra hjemlandet.

– Jeg synes det har manglet et tilbud for de minste, og særlig for jentene. Samtidig har det ofte vært slik at det kun er de flinkeste som har fått tilbud om å trene ekstra i regi av klubben sin, sier John Petersen.

– For meg har det vært viktig at alle som har lyst på et tilbud om å trene mer, skal få det.

Fotballglede på stjernespillerskolen

Plassene på Stjernespiller skolen ble fort fullt opp.

På Stjernespillerskolen er det kun et viktig kriterie for å være med; du må synes at fotball er gøy. Årets utgave består av både helt nye fjes og en del som har vært med tidligere. Jentene og guttene har hver sin helg de får trent. I år gis tilbudet fra årskullene 2016 til 2009. Det er med barn fra åtte ulike klubber.

– At barna får bli kjent med hverandre på tvers av klubbene er noe av det beste med Stjernespillerskolen. Det er sunt å stifte bekjentskap med andre barn enn de som du spiller på lag med til vanlig. Ekstra gøy blir det når du møter dem igjen til kamp senere på året, sier Petersen.

Jenteboom på Stjernespillerskolen

Spesielt blant jenter er det mange som kommer fra klubbene rundt om i Dalane.

– I de litt mindre klubbene er jentemiljøene ikke like store som i klubber som EIK og Eiger. Derfor tror jeg det er ekstra kjekt for dem å kunne ha et slikt tilbud, sier spillerutvikleren.

Petersen roser de unge trenerne fra ungdomsavdelingen i klubben som bidrar.

– De skal ha mye av æren for at dette har blitt populært. Vi har mange flinke unge trenere som synes dette er kjekt, og det betyr mye for deltakerne. De trenger noen unge forbilder som de kan se opp til, sier han.

I dag består Stjernespillerskolen av om lag 60 jenter og over 80 gutter.

– Det er et gledelig antall, slår Petersen fast.

Fotballglede på stjernespillerskolen

– At barna får bli kjent med hverandre på tvers av klubbene er noe av det beste med Stjernespillerskolen, sier John Petersen.

Det handler om fotballglede

For den yngste gruppen deltakere er fotballglede det viktigste på programmet.

– De skal glede seg over å være her. Læring, lytting og konsentrasjon er viktige stikkord for opplegget vårt med de yngste. Konkurranse og lek er viktige elementer.

For de eldste er det litt flere krav.

– Men det er alltid med utgangspunkt i at det skal være gøy. Fokus på utvikling er viktig for denne gruppen, sier Petersen.

Dalane Lyspunkt

Dalane Energi ønsker og være med å bidra til å opprettholde tilbud og muligheter i regionen vår, og derfor har vi opprettet «Dalane Lyspunkt». Dette er vårt sponsoropplegg for å gi tilbake, der vi to ganger i året deler ut sponsormidler til lokale lag, foreninger, organisasjoner og aktiviteter i de fire Dalane-kommunene.

Hvem kan søke?

Midlene fra Dalane Lyspunkt gis til lokale lag, foreninger, organisasjoner og aktiviteter i regionen vår. Søkeren kan være en kontaktperson fra disse, eller en enkeltperson som arrangerer samlinger/aktiviteter for barn og unge. Kravet for å søke er at du må holde til i en av de fire Dalane-kommunene.
Dersom dere søker om støtte til skiltreklame eller ønsker å inngå en sponsoravtale, søker støtte til humanitært arbeid hovedsakelig i nærmiljøet eller katastrofehjelp og lignende til utlandet, bes du sende inn søknaden via søknadsskjemaet i linken under.

Dersom du søker for lokale lag, foreninger eller organisasjoner kan du også sende inn søknaden via søknadsskjemaet du finner på linken under.

Les mer og søk om støtte fra Dalane Lyspunkt her.