Enidas nye nettutvikler, Chaitanya Joshi

Enidas nye nettutvikler, Chaitanya Joshi

Lener seg på erfaring fra Mumbai

Foto: Megabite | Tekst: Megabite
Chaitanya Joshi landet drømmejobben i sommer. Han er Enidas nye nettutvikler.

42-åringen føler seg privilegert som får jobbe med det samme fagområdet han jobbet med i hjemlandet. Det er ingen selvfølge for mange som flytter til et nytt land og en helt ny kultur. Chaitanya Joshi fra India ble ansatt i nettselskapet Enida i sommer som nettutvikler. Det er omtrent den samme stillingen han har mange års erfaring med fra India og en av verdens største byer; Mumbai. Millionby og en verdensmetropol. Byen har han bodd og jobbet i store deler av livet.

– Jeg jobbet i over 15 år for et selskap i Mumbai som har det samme oppdraget som Dalane Energi har for sin region, med produksjon og distribusjon av energi, forteller han.

I Mumbai hadde Joshi ansvaret for et eget team på 50 personer.

– Vi hadde ansvaret for strømforsyningen til én av fem regioner i Mumbai, sier han, om byen som har i overkant av 21 millioner innbyggere.

I Enida kan du trygt si at det er litt andre forhold og dimensjoner. Like fullt er oppdraget og prinsippene de samme. Innbyggere og bedrifter er avhengige av at elektrisiteten er tilgjengelig.

– Jeg føler meg heldig som har fått muligheten i Enida. Det er min lidenskap å få jobbe med oppgaver som bidrar til å gjøre samfunnet vårt mer bærekraftig. Norge er på vei inn i det grønne skiftet, og jeg får delta aktivt i omstillingen, sier han.

La merke til Dalane Energi for flere år siden

For Joshi hadde virkelig lyst på jobb innen energidistribusjon. Han var ikke i tvil om at han skulle søke på stillingen da han plutselig kom over den ledige stillingen på finn.no i sommer. Når han fikk tilbudet, takket han ja til å bytte ut jobb for Aker Solutions i Jåttåvågen, som ligger ti minutter unna hjemmet hans på Gausel, til fordel for pendling frem og tilbake på Jærbanen fra Sandnes til Egersund.

– Jeg var aldri i tvil. Det er dette jeg brenner for.

Joshi la allerede i 2019 merke til Dalane Energi. Han kom over en artikkel i Aftenbladet om planene for North Sea Energy Park i Bjerkreim. Det sørget for at han holdt et lite øye med selskapet i årene etterpå.

– Jeg ble imponert over planene. Konseptet med grønn energi til grønn industri inspirerte meg. Når stillingen i Enida dukket opp i sommer, måtte jeg gripe sjansen. Da jeg fikk beskjeden om at jobben var min, var det et av mine beste øyeblikk, forteller han.

Chaitanya Joshi

Chaitanya Joshi føler seg privilegert som får jobbe med det samme fagområdet han jobbet med i hjemlandet.

Brenner for samfunnsoppdraget

Nå er han godt i gang i jobben som nettutvikler for Enida.

– Enida har et viktig samfunnsoppdrag i Rogaland med å sikre strømforsyningen. Vi har ambisjoner om å bidra til elektrifiseringen av Norge i enda større grad. I rollen som nettutvikler får jeg en unik mulighet til være med på å utvikle og implementere de strategiske rammene for dette. Vi skal være med å tilrettelegge for at nye arbeidsplasser i Dalane kan skapes med utgangspunkt i grønn energi.

– Mitt inntrykk er at det er en bransje som er ekstremt faglig sterk og stolt av den jobben man gjør og det viktige samfunnsoppdraget man har. Samtidig er bransjen i ferd med å forstå hvordan konteksten har endret seg – og hvordan den må endre seg raskt for å møte nye forventninger, spesielt med tanke på digitalisering og bruk av teknologi. I jobben får jeg i stor grad spille på erfaringene jeg har fra India, og det er jeg utrolig glad for, utdyper Joshi.

Forelsket seg i Norge

Det var sommeren 2018 at Joshi og kona Sneha bestemte seg for å flytte til Norge sammen med datteren sin. Hun jobbet som ingeniør for Aker Solutions i India og var ofte på jobbreise i Norge. Denne sommeren benyttet Joshi anledningen til å bli med kona til Stavanger og Norge. Det tok ikke lang tid før han forelsket seg i landet.

– Sommeren 2018 var været fantastisk i Rogaland. Under ferien min bestemte vi oss for at Sneha måtte se på mulighetene for å få fast jobb for Aker i Norge.

Allerede sommeren etterpå fikk hun jobb i Jåttåvågen og Joshi og datteren Swara ble med på flyttelasset. Han er utdannet elektroingeniør og har en master innen finans. Det tok ikke lang tid før også Joshi var i full jobb – også han for Aker Solutions. I Aker jobbet han med prosjektering og kravspesifikasjon innenfor elektrodisiplinen.

Nyter synet av norsk natur

Selv om reisetiden til jobb har blitt betydelig lenger, plager ikke det Joshi på noen måte. For å reise kollektivt i India er noe ganske annet enn hva vi er vant med her til lands.

– På vei til jobb nyter jeg at det er mindre trafikk og romslig plass på toget. I tillegg kan jeg nyte den vakre naturen rett ut vinduet.

Den norske naturen har familien fra India allerede forelsket seg i. De benytter den så ofte de kan, og en favorittur har de allerede blinket seg ut; utsikten fra Dalsnuten i Sandnes med utsikt utover Sandnes og Nord-Jæren.

– Vi liker oss ute i skog og mark. Dalsnuten har vi besøkt mange ganger.

Til slutt røper Joshi en hobby som gir han mye verdi i hverdagen:

– Jeg mediterer fast tre ganger i uka. Det gir meg energi, smiler han.