Klaudia Tolstow, forretningsutvikler i Dalane Energi

Klaudia Tolstow, forretningsutvikler i Dalane Energi

Klaudia føler seg privilegert som får jobbe med fremtidens energiløsninger

TEKST & FOTO: MEGABITE
Polske Klaudia Tolstow føler seg heldig. Hun har funnet en jobb som tilbyr arbeidsoppgaver hun trives med, utvikler henne og ikke minst; hun blir motivert.

I et drøyt år har hun jobbet i en traineestilling som forretningsutvikler. Forholdet mellom Dalane Energi og Klaudia startet på energimessen OTD. Hun var på utkikk etter nye jobbmuligheter og tok turen på messa hvor hun kunne finne komme i kontakt med arbeidsgivere som kunne være interessert i hennes kompetanse. Der fanget hun interessen for folkene som stod på stand for Dalane Energi. Det ble en hyggelig prat som endte med at Klaudia fikk levert CVen sin. Kraftleverandøren fra Dalane ble raskt nysgjerrig, og på jobbintervjuet imponerte hun stort med sin presentasjon.

– Gleden var stor da tilbudet om jobb kom, smiler Klaudia.

CV som er rigget for fremtiden

Forretningsutvikleren har en utdanningsbakgrunn utenom det vanlige. Først utdannet hun seg til engelsklærer i Polen. Når hun kom til Norge, startet hun på forkurs for ingeniører. Det var bare starten. Siden har det blitt tre utdanninger til ved tre ulike utdanningsinstitusjoner:

  • Bachelor i fornybar energi ved Norges Arktiske Universitet
  • Master i vindkraft ved Technical Universtiy of Denmark
  • Marin- og offshoreteknologi ved Universitetet i Stavanger.

Ikke særlig rart at denne damen var superinteressant for et kraftselskap? Selv om ikke er helt i mål med alle utdanningene, kombinerer hun full jobb med studier. Drivkraften hennes er de viktige fagområdene hun får jobbe med hos Dalane Energi. Fornybar energi opptar en hel verden. Derfor føler Klaudia seg privilegert som får bidra med sin ferske kompetanse. ROBINSON-prosjektet er et prosjekt Klaudia bruker mye tid på nå.

– Hydrogenproduksjon er et spennende prosjekt med store muligheter. Nå jobber vi med å se på andre lokasjoner som også egner seg for hydrogenproduksjon, sier 36-åringen, som har vært en av de involvert i etableringen av det nye selskapet Dalane Hydrogen. Den siste tiden har hun også jobbet mye med fjernvarmesatsingen på Kaupanes i Egersund.

Klaudia Tolstow og Arild Stapnes Johnsen

Klaudia Tolstow og Arild Stapnes Johnsen er begge en del av teamet som jobber med ROBINSON-prosjektet hos Dalane Energi.

Roser teamet hun er en del av

Dagene på jobb blir aldri kjedelige for Klaudia. Forklaringen er enkel, ifølge hun selv:

– Jeg jobber i et teknisk team hvor vi ser på tekniske løsninger. I teamet vårt har alle forskjellige utdanning- og yrkesbakgrunner og ulike kompetanseområder vi er flinke på. Resultatet blir at vi er et team som jobber utrolig bra sammen. Jeg er takknemlig for å være en del av et så bra og dedikert team, sier hun.

Selv får hun brynt seg på flere forskjellige områder hvor hun stadig lærer noe nytt.

– Du blir aldri lei når du har varierte arbeidsoppgaver. Det blir jobbing med økonomi, kontakt og oppfølging av potensielle kunder og de tekniske løsningene som vi jobber med å utvikle.

De siste månedene har Klaudia fått en enda enklere hverdag. I sommer flyttet hun til Egersund. Hverdagen som dagpendler mellom Egersund og Stavanger ble historie. Nå er to timer med reis hver dag frem og tilbake til jobb byttet ut med noen få minutter hver vei.